64 - 65
Igralni čas

Rekapitulacija

V četrtek, 13. aprila, smo spremljali prvo finalno tekmo letošnje VKL sezone, in sicer v kategoriji Champion/Legend. Ekipi Champ Kranj in OŠ Tržič sta pripravili pravo košarkarsko poslastico, ki je navdušila vse navzoče.

Champ Kranj : OŠ Tržič 64:65 (BT* 20:14)

Po rednem delu je bil rezultat tekme 37:43 v korist gostujoče ekipe, a ker se je v domači ekipi med strelce vpisalo več igralcev, sta bili ekipi po seštevku bonus točk izenačeni z rezultatom 57:57. V ekipi Champ Kranj je koše prispevalo 10 igralcev (20 bonus točk), v ekipi OŠ Tržič pa 7 igralcev (14 bonus točk). V napetem podaljšku tekme so do prvega naslova prvakov prišli igralci OŠ Tržič, na čelu s trenerjem Žanom Hočevarjem. Naslov najboljšega igralca tekme – MVP je osvojil igralec ekipe OŠ Tržič, Bor Gouverneur.

Število zadetih košev za sklad Deželak Junak: 53. V skladu Deželak Junak je do danes zbranih 1204 €.

Vsem igralcem čestitamo za odlično predstavo, viden napredek v igri in jim želimo še veliko motivacije ter ljubezni do košarke.

IZJAVE PO TEKMI

Bor Gouverneur, MVP tekme:
Občutki po tekmi so odlični, čeprav je bila zelo napeta. Rad bi čestital tudi ekipi iz Kranja, ki se je odlično borila do zadnje sekunde. Ko sem izvedel, da sem postal MVP, sem bil zelo vesel, saj je zame to zelo velik dosežek in motivacija, da se bom trudil še naprej.

Žan Hočevar, trener ekipe OŠ Tržič:
Zelo sem srečen, da sem osvojil svoj prvi finale v vlogi trenerja. Na svojo ekipo sem izjemno ponosen, najbolj ponosen pa sem na to, da so fantje kljub podaljšku ostali mirni in uspeli zmagati. Upam, da so vsi gledalci uživali v tekmi, saj je bila res košarkarska poslastica. Rad bi čestital ekipi iz Kranja za odlično tekmo in prikazano igro. Še enkrat čestitke mojim fantom za osvojeni finale.

Nejc Čuk, trener ekipe Champ Kranj:
Najprej bi se rad zahvalil nasprotni ekipi za dobro odigrano in borbeno tekmo. Vsi igralci so danes prišli na tekmo z veliko željo po zmagi, kar se je dobro videlo pri njihovi igri. Vsi so dali vse od sebe, tako v napadu, kot tudi v obrambi. To je bilo lepo videti, na žalost pa nam po napetem zaključku ni uspelo priti do zmage.

Podrobnosti

Datum Čas League Sezona Igralni čas
17 maja, 2023 7:43 dop Champion/Legend 22 2022/23 48'

Rezultati

EkipaT
CHA64
TRŽ65

Bodite na tekočem