VESELA KOŠARKARSKA LIGA, kategorija RISING STAR, FINALE
Sobota, 13. 5. 2023, OŠ Žirovnica
Champ A : OŠ Tržič 61:41 (BT* 22:11)

V soboto, 13. maja, smo v dvorani OŠ Žirovnica spremljali finalno tekmo v kategoriji Rising Star, in sicer med ekipama Champ A in OŠ Tržič. V polni dvorani navdušenih navijačev je prvi naslov prvakov osvojila ekipa Champ A, ki je bila boljša tako po seštevku točk iz igre, kot tudi po seštevku bonus točk. 

V ekipi Champ A je koše prispevalo 5 igralcev in 4 igralke, zato so 22 bonus točk prišteli 39 točkam, ki so jih dosegli iz igre. Na drugi strani je ekipa OŠ Tržič dosegla 30 točk iz igre in 11 bonus točk, saj so se med strelce vpisali 4 igralci in 1 igralka. Število zadetih košev za sklad Deželak Junak: 35. V skladu Deželak Junak je skupaj zbranih 1540 €. Čestitamo vsem igralcem za odlično predstavo in jim želimo veliko uspehov tudi v novi VKL sezoni.

Finalno tekmo je bilo možno spremljati preko prenosa v živo, posnetek pa si lahko ogledate na tej povezavi.

POVEZAVA DO TEKME

GALERIJA

YOUTUBE LIVE

IZJAVE IGRALCEV IN TRENERJEV

Aleksander Škerlj, igralec ekipe OŠ Tržič:
Kar dobro smo igrali napad, lahko pa bi zadeli kakšen zicer več. Obrambo smo igrali slabo, ker nismo poslušali trenerja.

Žan Hočevar, trener ekipe OŠ Tržič:
Najprej bi rad čestital ekipi iz Champa za odlično tekmo in osvojen naslov prvaka. S svojo ekipo sem zelo zadovoljen, mislim da so prikazali odlično igro in da smo odigrali dobro igro. Upam, da so starši in ostali gledalci uživali v tekmi. 

Sergej Podraščanin, igralec ekipe Champ A:
Zelo sem vesel, ker smo zmagali. Zelo mi je bila všeč igra, mogoče bi lahko dobili malo več skokov in dali več košev. Zelo sem zadovoljen z naslovom prvaka.

Ajda Rekar, trenerka ekipe Champ A:
Čestitala bi nasprotni ekipi za lepo igro. Rada bi pohvalila svojo ekipo, saj so bili celo lepo veliko prisotni na treningih, pridno so trenirali in danes zaslužili zmago.

Bodite na tekočem